FAMILJEN ALLBÄCK

Allbäck är ett familjeföretag, startat 1982.
Med målet att tillverka och skapa linoljeprodukter enligt gamla traditioner och beprövad teknik. Utan lösningsmedel eller andra farliga tillsatser.

Familjen Allbäck är kända för sina miljö och användarvänliga linoljeprodukter.
De är även kända för sitt kunnande inom fönsterhantverk med fina referensobjekt som bl a Chateau de Versailles.

Linoljevax för en giftfri behandling av trä, trägolv, bänkskivor och mer.
Linsåpa - en ren naturprodukt utan kemikalier och onödiga tillsatser.

LINOLJEPRODUKTER

Allbäck tillverkar sina linoljeprodukter av svensk kallpressad, avslammad, steriliserad och väl lagrad linolja. Vilket ger slutprodukten bättre egenskaper avseende torkegenskaper, vätförmåga, inträngning i underlaget och väderpåfrestningar. 

Linoljan pressars på Gunnarhögsgård i Skåne och förädlas i deras egen fabrik i Ystad.

Linoljevax

Linoljevax är en fantastik helt naturlig ytbehandling. Det består av linolja, bivax och naturliga pigment sammankokt så att bivaxet förenas i linoljans torkning, inget mer.

Vanligen används linoljevax för att behandla trägolv. Men det går utmärkt att behandla andra sugande underlag som trä, matta målade ytor, betong, tegel, skiffer eller på möbler.

Vaxet finns i olika kulörer och samtliga är blandbara med varandra. Det är otroligt drygt och enkelt att arbeta med. När vaxet härdat efter ca en vecka blir ytan vattenavvisande och sidenmatt.

Under BRUKA. hittar du arbetsbeskrivning.

Linoljevax av bivax, linolja för behandling av trägolv
Linsåpa / Linoljesåpa för allmän rengöring av ditt hem, penslar, fläckborttagning på textil och mer.

LINSÅPA

Allbäcks linsåpa är tillverkad av svensk rå kallpressad, avslemmad linolja helt utan tillsatser och kemiska ämnen. Traditionellt har linsåpan används till all typ av rengöring men de flesta associerar den nog till behandling av och för klassiska skurgolv.

Linsåpa är ett universal rengöringsmedel och kan användas till all typ av rengöring i ditt hem (undantag diskmaskin) en liten del av linoljan låter sig inte förtvålas utan stannar kvar i ytan som ett extra skydd.

Under BRUKA. hittar du Tips & Råd

LINOLJA

Linolja har använts som ytbehandling i flera hundra år.Det är den mest beprövade ytbehandling vi känner till. Rätt tillverkad och använd behövs inga lösningsmedel eller farliga tillsatser.