GNESTAPENSELN

GnestaPenseln är ett familjeföretag, startat 1997. De är kända för sina högkvalitativa penslar, främst inom linoljefärgsmåleri.

Genom en unik tillverkningsprocess, utformning och noga utvald svinborst tillverkar de sina penslar för hand och står för svenskt hantverk av högsta klass. 

GnestraPenseln erbjuder ett komplett sotiment av penslar. Deras fönsterpensel är en storsäljare med snedskuren borst för att passa ändamålet. I deras sortiment finns även alltifrån runda, ovala, flata anstrykare, högkvalitativa moddlare och fördrivare till små konstnärspenslar.

Handla dina Gnestapenslar på vingstorp.com
GnestaPenslar, runda och ovala anstrykare för målning med linoljefärg.

TILLVERKNING

GnestaPenslarna tillverkas av noga utvald 90 tops svinborst av högsta kvalitet. Med 90 tops menas att 90% av borstbunten håller samma strålängd.

Svinborsten är specialkokt för att helt ta bort ”spretborst” vilket möjliggör för mer exakt målning. 

Under flera moment under tillverkningen förfinas borsten för att närma sig 100 tops kvalitet. Det innebär att borsttoppen blir välfylld, håller samman och att den naturliga klyvningen i borstens strån finns kvar. Det gör att penseln kan håller mycket färg som kan påföras enkelt och fördelas jämnt och exakt över underlaget.

 

HÅLLBARHET & LIVSLÄNGD

GnestaPenslarna helgjutna, vilket innebär att blecket på borsten och skaftet är sammansatt så att inga vattenfickor kan bildas under blecket.

Skaftet i sin tur är utformat i samråd med sjukgymnaster för att skapa ett ergonomiskt rätt grepp för att motverka förslitning och uttröttning av underarmens små muskelgrupper.

GnestaPenseln & Wibo Linoljefärg
Förvara dina GnestaPenslar i rå linolja mellan målningstillfällena.

VÅRDA & SKÖTA

Genom att följa några enkla skötselanvisningar kommer penseln hålla länge och bara bli bättre ju mer du använder den och sliter in den.

Innan du tar penseln i bruk, oljeimpregnera hela penseln med ex. kokt linolja ett dygn. Efter det såptvättar du ur borsten. På detta vis mättas borsten vilket dels ökar dess livslängd och dels förenklar att tvätta ur borsten efter användning.

Efter användning tvättas borsten ur med linsåpa alt. brunsåpa och vatten. Penseln är ren när den inte luktar annat än såpa och ev. svinborst.

Mellan målningarna kan också penseln hängas i ett kärl med rå linolja där den kan stå tills nästa säsongs användande.

Tänk på att penslar av ren naturborst inte ska utsättas för uttolkande lösningsmedel, utan att efteråt återfettas.