Bloggens Syfte & Bakgrund

Vingstorp.com påse
Vår idé & Filosofi.

Med målet att skapa bättre hem har vi själva under många år intresserat oss för inredning och renovering. Vi har ständigt letat efter bra produkter som håller vad de lovar, som fungerar och som vi tycker om, – även efter en längre tids användning. 

Vi är övertygade om att hållbara och ärliga material är en förutsättning för att skapa en riktigt bra produkt. Rätt kvalitet, form och funktion är också avgörande för att renovering och inredning ska hålla över tid.

Alla produkter som finns i sortimentet har noga valts ut av oss, likaså de leverantörer och tillverkare vi samarbetar med. En bra produkt kännetecknas ofta av att någon har lagt ner mycket tid, tänkt och ansträngt sig för att skapa och tillverka produkten. Detta visas i dess utformning, funktion och detaljer.

Att tillverka en produkt av rätt material, i god design och med högt ställda krav på detaljer kostar. Det betyder inte att produkterna i vårt sortiment är dyra. Tvärtom. Vår målsättning är att våra produkter ska vara så prisvärda som möjligt.

I takt med att vi hittar nya, intressanta produkter så kommer sortimentet successivt att utökas. Vårt mål är att kunna erbjuda en unik kombination av varumärken och produkter som ligger i linje med vår filosofi.

Byggnadsvård?

Vår kärlek till genuina material och bra produkter innebär att delar av vårt sortiment har koppling till förr. Dessa produkter associeras ofta med byggnadsvård. Det tycker vi å ena sidan är bra, för oss innebär byggnadsvård att renovera ansvarsfullt och att tid, hantverk och bra beprövade material värdesätts och får spela roll. Å andra sidan finns det inom byggnadsvården tydliga riktlinjer och principer att förhålla sig till beträffande metoder, material, utformning och olika stilar. 

På Vingstorp.com är tycker vi att vårt ursprung spelar roll men samtidigt är vi övertygade om att den bästa tiden är nu. Vår idé är att kombinera det bästa från förr med idag. När vi renoverar våra hus gör vi det med respekt mot det som är bevarat men allt är inte heligt. Vi tycker inte byggnadsvård är fel. Vi tror på att renovera långsiktigt men vill inte begränsa oss till enbart byggnadsvårdens principer.

Sortimentet i webshopen är utvalt baserat på vår idé, vilket innebär en blandning mellan traditionella och moderna produkter. Våra projekt som publiceras här på bloggen kommer således heller inte att hålla sig till enbart traditionella metoder och produkter.

Bloggens syfte

Precis som du säkert redan läst finns denna blog till för att dela med oss av sådant som vi tror inspirerar. 

För det mesta kommer det vara jag, Madeléne som skriver här. På bloggen vill jag dela med mig av olika projekt här på gården, för det mesta kopplat till renovering, inrednings men också annat som hör hus, – och familjelivet till.

Det kan också förkomma projekt från andra som inspirerar mig och som jag vill dela med mig av. Jag gillar att fotografera vilket innebär att det mesta som visas i bildväg på sidan (om inget annat anges) producerats av mig. 

Bloggen är inte opartisk utan en del av Vingstorp.com och kommer innehålla produkter vi säljer på vingstorp.com och våra tankar och erfarenheter kring dessa.

Med hela mitt hjärta hoppas jag du ska finna glädje i att följa bloggen.

/Madeléne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *